viernes, 7 de noviembre de 2014

El preu de l'esport

Una de les mostres més evidents de que l’esport és un negoci és el preu de les entrades del futbol.

Aquest matí, després de una passejada des del Raval fins a la Travessera de les Corts m’he trobat de front amb l’estadi del Barça i m’he dit “coi, anem a mirar a quin preu estan les entrades per al Barça”, com sabia que el preu de les entrades per als partits de Sevilla, Espanyol i sobretot PSG seria desorbitat passí al partit del Córdoba (un dels equips més fluixos de la lliga) al que jo “amb una visió innocent” pensava que estaria dins del meu poder adquisitiu. Al arribar a les taquilles “BUM!” 30 euros dalt del tot! Lladres! Botiflers! Varen ser les expressions que allí em van sortir del cor. Imagini llavors que seria una excepció, és el Barça, el millor equip del mon i potser, només potser és aquesta la raó d’aquets preus. Llavors em dic, anem a mirar un equip diguem “més normal”, Getafe, un estadi que si d’una cosa en tenen de sobra és de localitats lliures, entre al web del Getafe http://www.getafecf.com/Entradas.aspx (aquí el teniu per si us interessa anar a un partit del equip madrileny) i BUM! 30 euros als gols! Definitivament no és una excepció allò del preu desorbitat de les entrades de futbol, però em ressentia a creure que veure un partit de futbol és tan car de veure, però entre a les webs de United, Bayern i Roma i car!car!car!

Canvi de mentalitat i canvi d’esport, ja que no puc veure un partit de futbol perquè tenen preus desorbitats recordo que també m’agrada el basquet i l’handbol i busco entrades per al Palau Blaugrana, i val per a veure el basquet segueixen sent prou cares però com a mínim fan promocions com “Play 6”, però les altres seccions o el  Barça B, doncs que voleu que us digui, no esta tan malament, 9, 10 euros és un preu més raonable.


No és poden traure conclusions d’aquest anàlisi realitzat en pocs minuts amb quatre mirades a quatre webs i algun lluminós amb molta lletra en verd i tampoc afirmar que això és una constant en el esport d’elit (trobem excepcions per tot arreu) però si el afirmar que en clubs de certa entitat s’intenta orientar la venda d’entrades, marxandatge i altres serveis al públic turista i a gent amb un poder adquisitiu superior a la mitja i no als aficionats més humils, cal ser més intel·ligent i pensar que mantenint un preu d’entrades similar a la resta de la temporada en partits contra Córdoba i Osca provoca allò que tant i tant lleig fa, veure l’estadi mig buit. Tenim un estadi de 98.000 espectadors, veure partits amb 20.000 o 30.000 espectadors fa mal a la vista, molt mal.

0 comentarios :

Publicar un comentario