domingo, 27 de abril de 2014

Un plàtan amb "seny, pit i collons"

Vila-Real - Barça (2-3)
No seria una enganyifa el afirmar que el partit viscut a l’estadi del Madrigal a la ciutat de Vila-Real ha sigut un dels més estranys viscuts en les últimes temporades del Barça.
El joc començava amb el cap i el cor dividit entre el terreny de joc i el sentiment encara molt viu (com s’ha vist al minut de silenci) per la pèrdua del partit que Vilanova disputava al Càncer. Malgrat tot, el que s’ha vist als primers minuts ha sigut una intensitat que no havíem vist durant tota la temporada, es lluitava per cada pilota, els jugadors hi eren a tots els espais sigui quina sigui la seva dimensió, es veia un Messi  i Iniesta actius i participatius i un Bartra que segueix en estat pletòric . Però, seguim en la temporada 2013/2014 i per tant la dinàmica d’aquesta temporada no anava a canviar avui perquè si, i així arribaven els gols al 45 de la primera i al 9 de la segona els gols dels groguets. Els minuts passaven i el Barça era incapaç de trobar porteria però aquesta temporada passen coses incomprensibles i aquella “mà” que alguns la veuen negra avui canviava de color i provocava que aquelles centrades (Estem farts de les centrades d’Alves) que mai, mai, mai arribaven a enlloc, avui tampoc arribaven a jugadors del barça però..... gol i gol, 2-2 i 10 minuts pel davant; entre tots dos gols Alves realitzava un gest històric engolint part d’un plàtan llençat per algun imbecil “no hi ha altra descripció possible” deixant-nos a tots bocabadats i aconseguint l’energia suficient per clavar l’última centrada al cap de Musacchio. El disparat seguia i mireu si el futbol i la sort son capritxosos que els dos “patates” de l’equip, Alves i Cesc es volien reivindicar i junt a l’altre jugador que més preocupat ens tenia últimament han aconseguit la remuntada (sense llevar mèrit a la passada digna de Laudrup o Ronaldinho de Busquets) i els ha permès dedicar-li un gol a Tito, gran gest.

El Barça finalment guanyava, segueix amb possibilitats de guanyar el títol i aconsegueixen superar el (segurament) partit més complicat dels últims anys. Una victòria per un entrenador però sobretot, per una persona estimada al club; una victòria difícil però que de segur ha fet un poc menys trista l’última setmana. Visca el Barça.

Agrair com a aficionat del Barça les paraules de Joaquim Maria Puyal al inici de la TDP; deixo a continuació la cita a Màrius Torres i alhora del tot el “silenci sonor”.

'Dolç àngel de la mort, si has de venir mes val/ que vinguis ara. [...] Tinc peresa de viure demà encara…/ Més que el dolor sofert, el dolor que es prepara,/ el dolor que m'espera em fa mal…/ I gairebé donaria, per morir ara/ --morir per sempre-- una ànima immortal.'